ZELNÝ SALÁT

Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • půl hlávky červeného zelí
  • půlku červené cibule
  • hrst lískových oříšků
  • hrst červených hroznů
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • půl lžičky římského kmínu
  • tymián

Na tento víkend jsem si pro vás připravila lehký lahodný salát z červeného zelí. Jaro už pomalu začíná, ale na zahradě ještě není co sklízet. Červené zelí je sezónní, koupíte ho momentálně na každém trhu a má mnoho benefitů pro tělo. Obsahuje hodně vlákniny, vitaminů C a je skvělým antioxidantem. Spolu s bílým zelím posiluje imunitu, což je v jarním období potřeba.

V kombinaci s křupavými oříšky, tymiánem a hrozinkami tvoří úžasnou paletu chutí.

 

Postup:

  1. Zelí opláchněte a nakrájejte jej na tenké nudličky a poté ještě na půl.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na tenké kousky (ne úplně nadrobno).
  3. Na suché pánvi opečte krátce lískové oříšky, opatrně je nasypte do utěrky a v zabalené utěrce odstraňte slupky. Odslupkované oříšky nasekejte na hrubo.
  4. V míse smíchejte veškeré ingredience a dochuťte podle toho, zda máte rádi více kmínu, či tymiánu. Rukama salát pořádně promasírujte.
  5. Salát můžete podávat hned, ale pokud jej necháte odležet v lednici do druhého dne krásně natáhne všechny chutě.
  6. Servírujte ho s chlebem, jako přílohu, nebo jen tak.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek