Úžasný dezert s křupavými arašídy a karamelem. Jednoduchá příprava a v lednici, nebo v mrazáku vydrží dlouho 🙂 Ocení je každá návštěva.
Postup:
- Vyložte obdélníkovou zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií.
- V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.
- Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy.
- Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.
- Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni. Nakonec přidejte kokosový olej.
- Jakmile bude čokoláda rozpuštěná nalijte ji rychle na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.
- Nechejte vychladit přes noc nebo alespoň 2 hodiny a poté krájejte nahřátým nožem.