SNICKERS

Doba přípravy: 50 minut Počet porcí: 24 porce

Ingredience

těsto:

  • 1,5 hrnku kokosové nebo arašídové mouky
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 5 Medjool datlí

karamel:

  • 1 a ¼ hrnku Medjool datlí
  • ¼ hrnku (50 g) arašídového másla
  • 4 lžíce mandlového mléka
  • špetka soli

 

  • 2 hrsti nasekaných arašídů
  • 300 g čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje

Úžasný dezert s křupavými arašídy a karamelem. Jednoduchá příprava a v lednici, nebo v mrazáku vydrží dlouho 🙂 Ocení je každá návštěva.

 

Postup:

  1. Vyložte obdélníkovou zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií.
  2. V mixéru zpracujte kokosovou mouku, kokosový olej a datle. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.
  3. Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy.
  4. Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.
  5. Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni. Nakonec přidejte kokosový olej.
  6. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná nalijte ji rychle na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.
  7. Nechejte vychladit přes noc nebo alespoň 2 hodiny a poté krájejte nahřátým nožem.

 

 

 

 

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek