Směs vloček, ovoce, oříšků a semínek to je klasika. Když to všechno zapečete s datlovým sirupem a šťávou z pomeranče, tak to povýšíte na úžasnou křupavou granolu.
Z tohoto množství mi vyšlo cca 1,7 kg granoly.
Postup:
- Předehřejte si troubu na 160 °.
- V míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
- Přidejte špetku soli, skořici, směs šťávy z pomeranče s datlovým sirupem a vše pořádně rukama promíchejte.
- Rozprostřete na plech s pečícím papírem. Mne to vyšlo na dva plechy. Pekla jsem v intervalech 8 minut. Vždy jsem směs promíchala vařečkou, aby se vločky nespekly dohromady. Celkově jsem granolu pekla cca 25 minut.
- Granolu nechte vychladnout a poté do ní přidejte nakrájené sušené ovoce a kokosové vločky.
- Uskladněte ji v uzavřené nádobě.
- Podávejte s jogurtem, (ne)mlékem, nebo ji mlsejte jen tak. 🙂