GRANOLA

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 10 porce

Ingredience

 

  • 500 kg balení ovesných vloček
  • špetka soli
  • lžička skořice
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • 1/2 hrnku datlového sirupu

Dle fantazie a chutí:

  • 1/2 hrnku lněných semínek
  • 1/3 hrnku konopných semínek
  • 1/3 hrnku chia semínek
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/2 hrnku máku
  • 1/2 hrnku dýňového semínka
  • 200 g ořechů
  • sušené ovoce – použila jsem mix meruněk, švestek, hrušek a křížal

Směs vloček, ovoce, oříšků a semínek to je klasika. Když to všechno zapečete s datlovým sirupem a šťávou z pomeranče, tak to povýšíte na úžasnou křupavou granolu. 

Z tohoto množství mi vyšlo cca 1,7 kg granoly.

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160 °.
  2. V míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
  3. Přidejte špetku soli, skořici, směs šťávy z pomeranče s datlovým sirupem a vše pořádně rukama promíchejte.
  4. Rozprostřete na plech s pečícím papírem. Mne to vyšlo na dva plechy. Pekla jsem v intervalech 8 minut. Vždy jsem směs promíchala vařečkou, aby se vločky nezpekly dohromady. Celkově jsem granolu pekla cca 25 minut.
  5. Granolu nechte vychladnout a poté do ní přidejte nakrájené sušené ovoce a kokosové vločky.
  6. Uskladněte ji v uzavřené nádobě.
  7. Podávejte s jogurtem, (ne)mlékem, nebo ji mlsejte jen tak. 🙂

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek