Grilovací sezóna je v plném proudu a já jsem pro vás ve spolupráci s Kikkoman připravila tento snadný recept, kterým oslníte každou letní grilovačku.
Základem je marináda tvořená ze sójové omáčky, kterou jak víte mám při vaření moc ráda. Kikkoman byla jedna z prvních omáček, kterou jsem před lety vyzkoušela a jsem jí věrná. Je totiž vyrobená tradiční 300 let starou japonskou metodou fermentace a je pro mě symbolem kvality. Jídlo přirozeně dochutí díky chuti umami, není tedy třeba pokrm dál dosolovat. Dokonce mají i sójovou omáčku se sníženým obsahem soli.
Postup:
1. Nejprve si připravte tofu. Nechte jej přes noc zabalené v bavlněné utěrce, aby nasákla přebytečnou vodu z tofu.
2. Druhý den ráno tofu naložte do marinády, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí.
3. V krabičce smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, koření, limetkovou šťávu, cukr a pepř.
4. Tofu nakrájejte na kostky o velikosti cca 2,5 x 2,5 cm. Vložte do krabičky, zavřete víčko a pořádně promíchejte.
5. Tofu si připravte ideálně půl dne dopředu, ať nasaje koření a omáčku.
6. Jakmile budete mít rozpálený gril, tak kostky tofu napíchněte na špíz a grilujte z obou stran do křupava a zlatova.