ŠPÍZY S MARINOVANÝM TOFU

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 3 porce

Ingredience

  • 400 g tofu
  • 4 lžíce Kikkoman přirozeně fermentované sójové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného koriandrového semínka
  • 1 lžička kokosového cukru
  • šťáva z limetky
  • půl lžičky uzené papriky
  • půl lžičky sušeného chilli
  • pepř
  • půl lžičky sušené cibule a česneku
    K servírování:
    Salát
  • 1 hlávka salátu
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 snítka thajské bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Lžička soli
  • Špetka pepře
  • 1 lžička šťávy z citronu
  • Doporučuji servírovat s hummusem, do kterého nasekáte navíc koriandr a vmícháte Miso pastu. Získá skvělý asijský nádech.

Grilovací sezóna je v plném proudu a já jsem pro vás ve spolupráci s Kikkoman připravila tento snadný recept, kterým oslníte každou letní grilovačku.

Základem je marináda tvořená ze sójové omáčky, kterou jak víte mám při vaření moc ráda. Kikkoman byla jedna z prvních omáček, kterou jsem před lety vyzkoušela a jsem jí věrná. Je totiž vyrobená tradiční 300 let starou japonskou metodou fermentace a je pro mě symbolem kvality. Jídlo přirozeně dochutí díky chuti umami, není tedy třeba pokrm dál dosolovat. Dokonce mají i sójovou omáčku se sníženým obsahem soli.

Postup:
1. Nejprve si připravte tofu. Nechte jej přes noc zabalené v bavlněné utěrce, aby nasákla přebytečnou vodu z tofu.
2. Druhý den ráno tofu naložte do marinády, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí.
3. V krabičce smíchejte sójovou omáčku, olivový olej, koření, limetkovou šťávu, cukr a pepř.
4. Tofu nakrájejte na kostky o velikosti cca 2,5 x 2,5 cm. Vložte do krabičky, zavřete víčko a pořádně promíchejte.
5. Tofu si připravte ideálně půl dne dopředu, ať nasaje koření a omáčku.
6. Jakmile budete mít rozpálený gril, tak kostky tofu napíchněte na špíz a grilujte z obou stran do křupava a zlatova.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek