Zkuste do salátu přidat nešlechtěnou pšenici špaldu a uvidíte, že se vás nejen skvěle zasytí, ale také do vašeho jídelníčku přibyde spousta bílkovin. Pokud salát doplníte o zeleninu ze zahrády, nebo od místních pěstitelů, tak povýšíte jeho chuť.
Postup:
- Zrna špaldy namočte na 10 h do studené vody. Poté vodu slijte a vařte v poměru 1 : 1 s vodou asi 1,5 h.
- Uvařenou špaldu přeceďte přes síto, propláchněte studenou vodou a dejte do větší mísy.
- Nakrájejte rajčata a okurky na menší kousky. Nasekejte koriandr a mátu a vše dejte do mísy.
- Nakonec přidejte přepůlené ostružiny, šťávu z citrónu, sůl a pepř dle chuti.
- Podávejte vychlazené.