Dnes jsem si pro vás připravila recept na skořicové šneky. Skořice je úžasné koření, jež se hodí nejen v podzimním čase. Provoní vám krásně kuchyni a navíc podporuje trávení.
Postup:
- V menším hrnci na plotně rozehřejeme mléko s máslem. Nesmí vřít, jen ho ohřejte a nechte zchladnout na teplotu cca 43 C. (Když namočíte prst, nesmí pálit jinak by jste „zabili“ droždí.)
- Přelijte směs do velké mísy a zasypte ji droždím. Nechte aktivovat po dobu 10 minut. Poté přidejte lžíci cukru, ¼ lžičky soli a zamíchejte.
- Poté postupně přidávejte mouku a opatrně ji zamíchejte. Těsto by mělo být lepivé a dobře zapracované do bochánku. Nakonec pokapejte povrch těsta olivovým olejem a přikryjte mísu fólií. Nechte kynout asi hodinu, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
- Až těsto nakyne rozválejte ho na pomoučené ploše. Povrch potřete rozpuštěným máslem, pocukrujte a posypte skořicí.
- Od kraje pomalu rolujte těsto směrem dovnitř. Poté zoubkovaným nožem nakrájejte jednotlivé rolky o velikosti 4-6 cm. Těsto by mělo vyjít na 10 rolek.
- Rolky naskládejte do vymazaného pekáče. Pomažte ještě povrch rolek máslem a dejte znovu do vyhřáté trouby, nebo zakryjte fólií a nechte vykynout dalších 10 minut.
- Vykynuté rolky pečte 30-35 minut v troubě na 175 C.
TIP: Pokud nemáte v místnosti teplo a chcete aby vám těsto hezky vykynulo, dejte ho do vyhřáté trouby na 50 C.