SKOŘICOVÉ ROLKY

Doba přípravy: 110 minut Počet porcí: 10 porce

Ingredience

Těsto:

  • 3 lžíce rozpuštěného  Alsanu
  • 1 balení instantního droždí
  • 1 hrnek mandlového mléka (tip jak na domácí mléka najdete na blogu)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 3 hrnky hladké mouky
  • troška olivového oleje

Náplň:

  • 3 lžíce rozpuštěného Alsanu
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžíce mleté skořice

Na pomazání:

    • 2 lžíce rozpuštěného Nemásla

Dnes jsem si pro vás připravila recept na skořicové šneky. Skořice je úžasné koření, jež se hodí nejen v podzimním čase. Provoní vám krásně kuchyni a navíc podporuje trávení.

Postup:

  1. V menším hrnci na plotně rozehřejeme mléko s máslem. Nesmí vřít, jen ho ohřejte a nechte zchladnout na teplotu cca 43 C. (Když namočíte prst, nesmí pálit jinak by jste „zabili“ droždí.)
  2. Přelijte směs do velké mísy a zasypte ji droždím. Nechte aktivovat po dobu 10 minut. Poté přidejte lžíci cukru, ¼ lžičky soli a zamíchejte.
  3. Poté postupně přidávejte mouku a opatrně ji zamíchejte. Těsto by mělo být lepivé a dobře zapracované do bochánku. Nakonec pokapejte povrch těsta olivovým olejem a přikryjte mísu fólií. Nechte kynout asi hodinu, dokud se objem těsta nezdvojnásobí.
  4. Až těsto nakyne rozválejte ho na pomoučené ploše. Povrch potřete rozpuštěným máslem, pocukrujte a posypte skořicí.
  5. Od kraje pomalu rolujte těsto směrem dovnitř. Poté zoubkovaným nožem nakrájejte jednotlivé rolky o velikosti 4-6 cm. Těsto by mělo vyjít na 10 rolek.
  6. Rolky naskládejte do vymazaného pekáče. Pomažte ještě povrch rolek máslem a dejte znovu do vyhřáté trouby, nebo zakryjte fólií a nechte vykynout dalších 10 minut.
  7. Vykynuté rolky pečte 30-35 minut v troubě na 175 C.

TIP: Pokud nemáte v místnosti teplo a chcete aby vám těsto hezky vykynulo, dejte ho do vyhřáté trouby na 50 C.

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek