Saláty jsou v létě skvělou volbou. Tento salát rozhodně není nudný. Díky svěžímu dresingu z balsamika a opečeným mrkvím je krásně křupavý a zároveň vás cizrna v něm skvěle zasytí.
Postup:
- Nejprve si na jedné pánvi opečeme očištěnou překrojenou mrkev na olivovém oleji.
- Oloupeme si pomeranč a nakrájíme jej na tenké plátky. Ty také krátce opečeme z obou stran na olivovém oleji.
- Nakonec na opečené mrkve a pomeranče přidáme asi lžíci javorového sirupu, nebo cukru. Stáhneme plamen a necháme krátce zkaramelizovat.
- Uvařenou cizrnu také krátce opečeme do zlatova.
- Nachystáme si dresink. V malé zavařovačce smícháme lžíci oleje, lžíci balsamika, přidáme lžičku citrónové šťávy, sůl a pepř.
- Nožem posekáme hrst vlašských ořechů.
- Ve větší míse smícháme dvě hrsti omytého špenátu s dresingem.
- Salát podáváme v hlubší míse. Nandáme salát a na něj dáme mrkve, plátky pomeranče, posypeme oříšky a podle chuti zakápneme balsamikem.