Miluju pizzu a tak jsem rozhodla si vyvořit její zdravou variantu. Jak jsem se přesdvědčila o tomto víkendu, chutná všem. Bez vyjímky. Tento recept sice patří k těm náročnějším, skrz sušení těsta. Ale pokud si naplánujete její přípravu den dopředu, těsto máte přes noc připravené.
Postup:
- Všechny ingredience na těsto rozmixujeme. Rozprostřeme jej rovnoměrně stěrkou na plech. Ten si předem vyložíme pečícím papírem. Sušíme buď v sušičce, nebo v troubě na nejnižší stupeň. Po 12-15 hodinách nám vznikne krásné těsto. To by mělo jít dobře odloupnout z pečícího papíru.
- Nachystáme si omáčku na pizzu tak, že rozmixujeme všechny suroviny. Než naneseme těsto, tak si určíme její tvar. Krájíme buď do kulata, nebo na obdelníky/čtverce. Podle toho, jak jej chceme servírovat.
- Natřeme těsto omáčkou a ozdobíme podle fantazie a chuti.
- Podáváme buď hned a nebo necháme chvíli těsto nasáknout omáčkou.
Talíř na které je pizza je po mé tetě Aleně. Mám jich celou sadu a nevzdám se jich za žádnou cenu. Zlatá nikdy nevyjde z módy a je to krásná památka na tetu. <3