RAW PIZZA

Doba přípravy: 110 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

Těsto:

  • 3 středně velké cukety
  • 2 větší rajčata
  • šťáva z půlky citrónu
  • půlka cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 datle
  • 2 červené papriky
  • 1/4 hrnku ořechové směsi z výroby ořechového mléka (můžete nahradit hrstí oříšků, nebo kokosovou moukou)
  • bylinky (rozmarýn, bazalka, oregano)
  • sůl dle chuti

Omáčka:

  • hrst sušených rajčat
  • půlka cukety
  • šťáva z jedné půlky citrónu
  • čerstvé listy bazalky
  • 2 datle
  • 1 stroužek česneku
  • sůl dle chuti

Ozdoba:

    • olivy
    • žampiony
    • rukola
    • polníček
    • veganský sýr
    • avokádo
    • rajčata

Miluju pizzu a tak jsem rozhodla si vyvořit její zdravou variantu. Jak jsem se přesdvědčila o tomto víkendu, chutná všem. Bez vyjímky. Tento recept sice patří k těm náročnějším, skrz sušení těsta. Ale pokud si naplánujete její přípravu den dopředu, těsto máte přes noc připravené.

Postup:

  1. Všechny ingredience na těsto rozmixujeme. Rozprostřeme jej rovnoměrně stěrkou na plech. Ten si předem vyložíme pečícím papírem. Sušíme buď v sušičce, nebo v troubě na nejnižší stupeň. Po 12-15 hodinách nám vznikne krásné těsto. To by mělo jít dobře odloupnout z pečícího papíru.
  2. Nachystáme si omáčku na pizzu tak, že rozmixujeme všechny suroviny. Než naneseme těsto, tak si určíme její tvar. Krájíme buď do kulata, nebo na obdelníky/čtverce. Podle toho, jak jej chceme servírovat.
  3. Natřeme těsto omáčkou a ozdobíme podle fantazie a chuti.
  4. Podáváme buď hned a nebo necháme chvíli těsto nasáknout omáčkou.

 

Talíř na které je pizza je po mé tetě Aleně. Mám jich celou sadu a nevzdám se jich za žádnou cenu. Zlatá nikdy nevyjde z módy a je to krásná památka na tetu. <3

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek