RAW LNĚNÉ PLACKY

Doba přípravy: 110 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

Ingredience na jeden plát (plech) krekrů:

  • 150 g lněného semínka
  • 200 ml vody
  • Fermentované zelí – hrst, až dvě (trošku z něj vymačkáme přebytečnou šťávu)
  • Sůl
  • Pepř
  • dle chuti dva stroužky česneku
  • nasekaný čerstvý rozmarýn/bazalka/oregano

Postup:

  1. Len zalijeme v misce vodou, tak aby ji nasál a získal podobu gelu.
  2. Asi po 30 minutách přidáme zelí a nasekané bylinky. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Nachystáme si plech a na něj pečící papír. Směs vyklopíme z misky na plech a stěrkou na dorty/krémy rovnoměrně rozprostřeme jako těsto.
  4. Nožem naznačíme a rozdělíme jednotlivé krekry. Tak budou vypadat skoro jako ty raw z obchodu. Budou se lépe skladovat a nebudou se drobit.
  5. Sušíme buď v sušičce (pokud jsme vybavený vitarián) a nebo v troubě na nejnižší stupeň. Krekry po 6-8 h vytáhneme a jíme jen tak, nebo pomazané hummusem, guacamole.

Jeden komentář u “RAW LNĚNÉ PLACKY

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek