RAW KADEŘÁVKOVÉ CHIPSY

Doba přípravy: 110 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 150 g kešu oříšků
  • lžíce olivového oleje
  • kadeřávek
  • lžička soli
  • pepř
  • lžíce lahůdkového droždí

Základní surovinou pro jejich přípravu je Kadeřávek nebo lidově řečeno Kel (kučeravý). Když ho pěstovala moje teta, držela jsem se od něj na míle daleko. Nikdy mne nelákal. A teď? Tvořila bych z něj, jedla ho jen tak…

Postup:

  1. Namočíte kešu oříšky na 3-4 hodiny a rozmixujete spolu s 3 lžícemi olivového oleje.
  2. Přidáte lžíci himalájské soli, pepř a lahůdkové droždí.
  3. Tuto směs „vmasírujete“ do natrhaných lístečků kelu.
  4. Rozprostřete je na pečící papír a na plechu sušíte v troubě na min. teplotu asi 6 h.

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek