ČOKOLÁDOVÉ TARTALETKY

Doba přípravy: 110 minut Počet porcí: 6 porce

Ingredience

Těsto:

  • 200 g mandlí (nebo pekanových či lískových ořechů)
  • 35 g kokosového cukru
  • 2 g vanilky (nejlépe vyškrábnuté semínka přímo z lusku, či použijte vanilkový extrakt např. od Grešíka)
  • 2  g skořice
  • 25 g kokosového oleje
  • vodu

Ganache:

  • 220 g kvalitní čokolády (nejlépe raw, nebo výběrové Callebaut)
  • 80 g oříškového (arašídového) másla
  • 100 g agáve sirupu (přidáme pouze pokud je čokoláda neslazená)
  • 220 g teplé vody

Dnes mám pro vás recept na ty nejlepší čokoládové tartaletky, které jsou navíc nepečené, bezlepkové a získaly si už několik srdcí. Jsou voňavé, vláčné a zdravé.

V receptu jsem použila velmi praktické tartaletkové formičky z eshopu Markéty Pavleje Kitchenette, ale postačí vám i klasické formičky na košíčky. Výhodou těchto je, že mají odnímatelné dno.

Pomůcky: mixér, formičky na tartaletky (košíčky)

 

Těsto:

  1. Rozmixujeme si mandle na jemno, smícháme je s kokosovým cukrem, vanilkou, skořicí. Rozpuštěný studený kokosový olej smícháme s vodou. Olej nesmí být horky!
  2. Vše spojíme v misce dohromady a vypracujeme těsto. Tím vyplníme stěny formičky.
  3. Vyplněné tartaletky dáme zatuhnout do lednice.

Ganache:

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  2. V mixéru mixujeme oříškové máslo a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sladilo a teplou vodu. Mixováním vytvoříme čokoládovou emulzi, která se nám musí pořádně promíchat.
  3. Touto ganache plníme tartaletky. Dáme je zatuhnout do lednice nejlépe přes noc, nebo minimálně na 1,5 hodiny.
  4. Ozdobíme a podáváme.


 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek