Dnes mám pro vás recept na ty nejlepší čokoládové tartaletky, které jsou navíc nepečené, bezlepkové a získaly si už několik srdcí. Jsou voňavé, vláčné a zdravé.
V receptu jsem použila velmi praktické tartaletkové formičky z eshopu Markéty Pavleje Kitchenette, ale postačí vám i klasické formičky na košíčky. Výhodou těchto je, že mají odnímatelné dno.
Pomůcky: mixér, formičky na tartaletky (košíčky)
Těsto:
- Rozmixujeme si mandle na jemno, smícháme je s kokosovým cukrem, vanilkou, skořicí. Rozpuštěný studený kokosový olej smícháme s vodou. Olej nesmí být horky!
- Vše spojíme v misce dohromady a vypracujeme těsto. Tím vyplníme stěny formičky.
- Vyplněné tartaletky dáme zatuhnout do lednice.
Ganache:
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- V mixéru mixujeme oříškové máslo a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sladilo a teplou vodu. Mixováním vytvoříme čokoládovou emulzi, která se nám musí pořádně promíchat.
- Touto ganache plníme tartaletky. Dáme je zatuhnout do lednice nejlépe přes noc, nebo minimálně na 1,5 hodiny.
- Ozdobíme a podáváme.