QUINOA S KVĚTÁKEM

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 150 g quinoi
  • 400 ml vody
  • 1 květák
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce Kari (nebo kurkumy)
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce Tahini (pasty ze sezamu)
  • olivový olej
  • snítka máty
  • na drobno nakrájená cibule
  • stroužek česneku nakrájený na plátky
  • 150 ml vody

Miluju quinou pro její nutriční hodnoty. Obsahuje sice cca 60 g sacharidů, ale zároveň cca 14 g bílkovin na 100 g. Je velmi výživná a chutná. Určitě ji nechci nadřazovat nad ostatní obilniny, naopak si myslím, že pokud koupíte kvalitní zrna, nemusíte nutně tvořit bezlepkovou verzi.

Když tady tato úžasná superpotravina je, chci ji využít a představit Vám můj recept. Chutě quinoi a květáku se zde propojí skrz krémovou omáčku z tahini a máta s citronem krásně ozvláštní celkový dojem.

Postup:

  1. Quinou propláchneme teplou vodou a dáme s 400 ml vody vařit na 15 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme na drobno hlavičky květáku.
  3. Na pánvi si na rozpáleném oleji orestujeme do zlatova na drobno nasekanou cibuli a česnek.
  4. Přidáme květák a krátce ho opečeme.
  5. Přidáme koření kari, sůl, nasekané listy máty a pastu tahini.
  6. Zalijeme vodou a šťávou z citronu, směs pořádně promícháme a na mírném plameni vaříme, dokud nezmizí všechna voda.
  7.  Na závěr přidáme uvařenou quinou a chvíli orestujeme, aby se spojily všechny chutě.
  8. Jídlo je hotové a můžeme ho servírovat se snítkou máty.

5 komentářů u „QUINOA S KVĚTÁKEM

  1. Nevedela jsem co s kvetakem. Doma jsem mela quinou i tahini. Mata byla v kvetinaci. Moc dobre a zajimave jidlo. Uvarim zase. Dekuji za inspiraci.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek