DÝŇOVÉ LÍVANCE

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 250 ml rostlinného mléka
  • 1 hrnek mouky (použila jsem bio celozrnou, lze i bezlepková)
  • 1 lžička kypřího prášku do pečení
  • 100 g dýňového pyré (upečete dýni a rozmixujete ji)
  • lžička perníčkového koření, nebo koření na dýni od Koření od Antonína, nebo 1/3 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/3 mleté skořice a 1/3 mletého hřebíčku
  • dvě lžíce sladidla (agáve, datlový sirup…)
  • špetka soli
  • kokosový, nebo jiný olej na smažení lívanců

Dnes mám pro Vás recept na dýňové lívance s kořením, které připomíná to na perníčky.

Postup:

  1. V míse si smícháme suché ingredience: mouku, sůl, kypřící prášek a koření.
  2. Rozmixujeme, nebo pořádně promícháme mokré suroviny: dýňové pyré, mléko a sladidlo.
  3. Do sypké směsy přidáme tekutou směs. Pořádně promícháme, aby se vytvořilo těsto bez hrudek.
  4. Na rozpálené pánvi s troškou oleje smažíme lívance.
  5. Podáváme s tím, co máme rádi. Já s arašídovým máslem a malinama. 🙂

Určitě mi dejte vědět, jestli Vám lívance chutnaly a s čím je máte nejraději. Nezapoměnte mne označit na instagramu, pod hastagem #cernajaknoc.

2 komentáře u „DÝŇOVÉ LÍVANCE

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek