POMAZÁNKA Z PEČENÉ PETRŽELE SE ZKARAMELIZOVANOU CIBULKOU

Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • svazek čerstvé petržele cca 250-300 g
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citrónu

Tuto pomazánku si zamilujete. Kombinace pečené petržele a zkaramelizované cibulky vytvoří dokonalou „umami“ chuť a budete si chtít s každým dalším soustem přidat víc. Pokud budete pomazánku dělat pro návštěvu, či pro rodinu, která neholduje zelenině, tak jim nejprve hlavní surovinu zatajte. Já jsem kolegy v práci nechala nejprve ochutnat a nevěřili mi, že je uvnitř petržel, kterou normálně nejí 😀

 

Postup:

  1. Petržel oškrabte a nakrájejte na 2-3 cm kostky.
  2. Cibuli rozkrojte na půl a dejte spolu s petrželí a česnekem na plech vyložený pečícím papírem. Pokapte zeleninu olejem a dejte péct do trouby na 200 stupňů na 30 minut. Česnek vydělejte o něco dřív. Petržel pečte do změknutí.
  3. Upečenou cibuli a česnek oloupejte a dejte spolu s petrželí do mixéru/ideálně sekáčku. Přidejte 2-3 lžíce oleje, sůl, čerstvě namletý pepř, lžičku citrónu a mixujte do hladka.
  4. Pomazánku podávejte na chlebu, s hranolkami ze zeleniny a všechny ozdobte bylinkami.

 

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek