Když jsem plánovala tento recept, chtěla jsem aby to bylo nějaké sezónní jídlo. Hrušky jsou skvělou potravinou, jelikož se dají přes zimu skladovat až do další sezóny. Přidala jsem k nim voňavou skořici, která krásně prohřeje tělo a působí antibakteriálně proti všem bacilům. Díky sirupu hrušky krásně zkaramelizují a tečkou je už jenom jemná kokosová šlehačka a křupavá granola.
Postup:
- Než začnete s přípravou, dejte kokosové mléko v plechovce do ledničky, aby se po ztuhnutí oddělil potřebný krém od vody.
- Rozehřejte troubu na 190 stupňů.
- Rozřízněte hrušky napůl a zbavte je jadřinců tak, že vyhloubíte v každé půlce díru.
- Hrušky dejte na plech vyložený pečícím papírem a posypte je skořicí.
- Nakonec je polijte sirupem a dejte péct na 20 minut do trouby.
- Mezitím si připravte kokosová krém. Oddělte lžící ztuhlý krém a vyšlehejte ho krátce se šťávou z citrónu a vanilkou.
- Upečené hrušky nechte chvíli vychladnout, aby se na nich tak rychle neroztekla šlehačka.
- Po 10 minutách servírujte hrušky naplněné kokosovou šlehačkou posypané granolou.