PEČENÉ HRUŠKY

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 2 hrušky
  • lžička skořice
  • 1 lžíce datlového (javorového sirupu)
  • Granola na ozdobu

Kokosová šlehačka

  • Kokosového mléko *(v plechovce, tučné, Lidl, Albert quality, Sense coco, Aroy D)
  • Šťáva z půlky citrónu
  • Vanilkový extrakt (kapky od Grešíka, semínka z 1/3 vanilkového lusku)

Granola – recept najdete na blogu https://www.cernajaknoc.cz/index.php/2017/04/04/vegan-krupava-granola/ (lze nahradit oříšky a semínky)

Když jsem plánovala tento recept, chtěla jsem aby to bylo nějaké sezónní jídlo. Hrušky jsou skvělou potravinou, jelikož se dají přes zimu skladovat až do další sezóny. Přidala jsem k nim voňavou skořici, která krásně prohřeje tělo a působí antibakteriálně proti všem bacilům. Díky sirupu hrušky krásně zkaramelizují a tečkou je už jenom jemná kokosová šlehačka a křupavá granola.

Postup:

  1. Než začnete s přípravou, dejte kokosové mléko v plechovce do ledničky, aby se po ztuhnutí oddělil potřebný krém od vody.
  2. Rozehřejte troubu na 190 stupňů.
  3. Rozřízněte hrušky napůl a zbavte je jadřinců tak, že vyhloubíte v každé půlce díru.
  4. Hrušky dejte na plech vyložený pečícím papírem a posypte je skořicí.
  5. Nakonec je polijte sirupem a dejte péct na 20 minut do trouby.
  6. Mezitím si připravte kokosová krém. Oddělte lžící ztuhlý krém a vyšlehejte ho krátce se šťávou z citrónu a vanilkou.
  7. Upečené hrušky nechte chvíli vychladnout, aby se na nich tak rychle neroztekla šlehačka.
  8. Po 10 minutách servírujte hrušky naplněné kokosovou šlehačkou posypané granolou.

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek