Jednou za čas to přijde a nemůžete s tím nic udělat – chuť na palačinky! Naštěstí tyto vám nezaberou ani půl hodiny času a díky zdravější alternativě nutelly – arašídovo-čokoládovému máslu od Šufana budou ještě o kus lepší. Samozřejmě taková palačinka namazaná domácí marmeládou je také dobrota.
Postup:
- Do mléka přidejte cukr, prášek do pečení a špetku soli. Nakonec do směsi prosejte mouku.
- Nepřilnavou pánev rozpalte na střední plamen. Šufánkem nabírejte těsto a pohybem pánve rozlijte rovnoměrně těsto. Jakmile se začnou na horní straně tvořit bublinky, tak palačinku naběračkou obraťte.
- Z těsta vám podle velikosti pánve vznikne asi 6-8 palačinek.
- Hotové palačinky podávejte s čokoládovým máslem a čerstvým ovocem.