PAD THAI S TEMPEHEM

Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  •  200 g rýžových nudlí
  • 100 g arašídů
  • 50 ml sójové omáčky
  • 4 snítky koriandru
  • 200 g marinovaného tempehu
  • limetka popř. citrón
  • chilli
  • jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíce tamarindové omáčky, nebo pasty

Rychlá večeře nebo oběd s chutí i vůní Asie. Je hotové během pár minut a můžete na přípravu použít i spoustu sezónní zeleniny a bylinek. 

 

Postup: 

  1. Nejprve si připravte omáčku. Do hlubší pánve dejte tamarind, sójovou omáčku, kokosový cukr, špetku chilli a šťávu z půlky limetky. Vařte na mírném plameni asi minutu. Poté stáhněte z plamene a přelijte do mističky. 
  2. Nakrájejte na malé kousky oloupané stroužky česneku, jarní cibulku a tempeh. Arašídy nasekejte nadrobno a opražte je nasucho na pánvi. 
  3. Dejte rýžové nudle do větší mísy, zalijte je horkou vodou a nechte odstát. 
  4. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm kostky tempehu a nakrájený česnek. Přidejte špetku chilli a sójovou omáčku. 
  5. Nakonec přidejte nudle, připravenou omáčku, nasekanou jarní cibulku a jemně promíchejte, aby se dobře promísily nudle s omáčkou. 
  6. Servírujte posypané nasekaným koriandrem, arašídy, nastrouhanou mrkví, chilli a popř. přidejte sójovou, chilli nebo arašídovou omáčku. 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek