Začla škola a je dobré mít u sebe vždy nějákou svačinu. Flapjack se dá sníst kdekoliv a díky vločkám skvěle zasytí. Bohužel spousta těch kupovaných je plná rafinovaných cukrů. Ten v mém receptu nenajdete.
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej se sirupem agáve. Ohřejeme a trošku necháme ,,zkaramelizovat“.
- V míse si smícháme vločky se skořicí.
- Horkou vodu v hrníčku rozmícháme s práškem do pečení.
- Nakonec do mísy s vločkama přidáme směs z hrníčku a i z pánve.
- Pořádně vše promícháme a přidáme ještě rozinky, arašídy a nakrájené datle. Zalijeme kafem a ještě jednou promícháme.
- Obdelníkovou, či čtvercovou formu (nebo plech) si vyložíme pečícím papírem a směs rovnoměrně rozprostřeme.
- Pečeme na 160 ° po dobu 20 minut. Až jsou flajpjacky krásně do zlatova upečené, necháme je vychladnout a poté nakrájíme na tyčinky.
Jeden komentář u “FLAPJACK”