Úžasně jemná a jednoduchá bábovka z ořechů a kvalitní celozrnné mouky. Samozřejmě je veganská, bez vajec a kdo chce, tak si na vršek po upečení dá kokosovou šlehačku. Vypadá to slavnostně a chutná famózně, ale i bez nebojte. 🙂 Zbytek surovin má snad každý ve spíži, jen si dejte opravdu záležet na těch oříšcích. Já za sebe doporučuji ty od kluků z Šufana, protože si na jejich kvalitě dávat ohromně záležet. Však to zkuste sami!
Postup:
- Troubu rozehřejte na 170 stupňů na horký vzduch. Formu vytřete olejem a vysypte hrubou moukou.
- Smíchejte zvlášť suché ingredience: špaldovou a polohrubou mouku, namleté oříšky, skořici, prášek do pečení a cukr.
- V míse zvlášť smíchejte olej, rozmačkaný banán, vanilku a mléko.
- Nakonec smíchejte suchou a mokrou složku těsta. Lehce a krátce promíchejte a těsto nalijte do formy. Stěrkou uhlaďte vršek těsta.
- Ihned dejte péct do trouby na 45 minut.
- Bábovku nechte 10-15 minut po upečení vychladnout ve formě. Poté ji přikryjte talířem a obraťte.
- Než bábovka vychladne úplně, tak si připravte krém.
- Ve šlehači nebo ručně krátce vyšlehejte kokosovou šlehačku.
- Krém naneste nožem na vršek bábovky a posypte nasekanými oříšky.
Mimochodem tato forma Nordic ware je úžasná a musím vám ji doporučit. Nic za to nemám, ale dlouho jsem nad ní váhala a tak jestli váháte, tak do ní běžte! 🙂 Je to láska na první upečení.
¨