OPILÉ ŠVESTKY V ČOKOLÁDĚ

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 60 porce

Ingredience

  • 500 g sušených švestek (ideálně nesířené a nedoslazované cukrem)

  • 250 g Mandlí
  • 200 ml Rumu
  • 100-200 g hořké čokolády 70 % kakaa (používám moc ráda značku Vivani nebo Alnatura z DM)
  • pokud bude čokoláda hodně hustá, tak ji můžete naředit kokosovým olejem, či jiným rostlinným tukem (cca 1 lžička)

Tento rok mě nejvíc překvapil tento jednoduchý recept na opilé švestky. Doporučuju udělat dvojitou dávku, protože u nás se po švestkách zaprášilo. A nešetřete na rumu, švestky ho vypijí hodně. 🙂

 

Postup: 

  1. Švestky dejte do uzavíratelné nádoby a nalijte na ně rum. Nechte je nasáknout 2-3 dny. 
  2. Švestky plňte do středu jednou mandličkou.  
  3. Naplněné švestky namáčejte v čokoládě a nechte je v lednici vychladit.  
  4. Hotové švestky v čokoládě skladujte v suchu a chladu v uzavřené nádobě.  

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek