OPEČENÁ POHANKA S PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 3 porce

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 300 ml vody
  • 50 g medvědího česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • hrst slunečnicových semínek
  • 8 lžíce olivového oleje (6 do pesta, 1 na pánev)
  • 1 cibule
  • 2 hrsti špenátu
  • 200 g uzeného tempehu

Sezóna medvědího česneku je tady! Tato bylina často zaměnitelná s konvalinkou však vyčnívá z davu svojí pronikavou česnekovou vůni. Medvědí česnek je úžasný čistič krve (jen si dejte pozor, ať to s ním nepřeženete jako já, umí způsobit žaludeční i kožní potíže) a roste jen pár týdnů v roce. Tak vyrazte do přírody na sběr a vyzkoušejte tento jednoduchý recept!

Postup:

  1. Nejprve si dáme vařit pohanku. Dáme ji vařit spolu s 300 ml vody. Necháme na mírném plameni 10 minut vařit a poté vypneme sporák a necháme 10 minut dojít.
  2. Oloupeme si 1 cibuli a nakrájíme ji na drobno.
  3. Nakrájíme si tempeh na malé kostičky.
  4. Mezitím co se nám uvaří pohanka si vyrobíme pesto z medvědího česneku.
  5. V sekáčku nebo v mixéru zpracujeme 6 lžic olivového oleje, 50 g medvědího česneku, sůl, pepř a hrst slunečnicových semínek. Mixujeme asi 2 minuty do hladka. (Pokud se vám zdá pesto moc hrubé, tak přidejte olej)
  6. V hlubší pánvi si rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm cibulku. Přidejte tempeh a opečte jej do zlatova.
  7. Poté přidejte dvě hrsti špenátu a nakonec zamíchejte uvařenou pohanku.
  8. Směs dosolte a opepřete. Podávejte posypané opraženými slunečnicovými semínky.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek