CIZRNOVÁ OMELETA

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 50 g cizrnové mouky
  • 100 ml vody
  • lžičku kurkumy (nebo směsi kari)
  • sůl
  • pepř
  • černá sůl (pro umocnení vajíčkové chuti)
  • lžíce olivového oleje
  • cibule
  • bylinky
  • zelenina (žampióny, brambory, dýně, rajčata, cuketa)

Dnes mám pro Vás úžasný recept na omeletu bez vajíček. Je skvělou rychlou variantou na snídani, brunch a její nutriční hodnoty jsou super.

Hodně lidí z mého okolí chápe, že nejím maso, ale nejde jim do hlavy, proč nejím i mléčné výrobky a vejce. Prý mi to musí chybět. No musím se přiznat, že i já jsem si prošla #fitness obdobím se spoustou vajíček jako základ každodenní stravy. Ale to už je minulost. Kdyby mi ale přecejen přišla chuť na omeletu se zeleninou a bylinkami, už vím jak na to.

Postup:

  1. Na pánvi si na lžíci oleje osmahneme na drobno nákrájenou cibulku a přidáme zeleninu. V mém případě na tenko nakrájenou cuketu a olivy.
  2. Mezitím si připravíme směs z 100 ml vody, 50 g cizrny, lžičky kurkumy, soli a pepře. Vše dobře promícháme a můžeme přidat i výšše zmíněnou černou sůl.
  3. Cibulku a zeleninu zalijeme rovnoměrně tekutou směsí.
  4. Posypeme nasekanými bylinkami.
  5. Omeleta je hotová, až její horní strana bude mít bublinky na povrchu.
  6. Dejte jen pozor, ať se omeleta zespod nespálí. V tom případě ji raději otočte a opečte i z druhé strany.
  7. Servírujte s čerstvou zeleninou.

 

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek