Dnes mám pro Vás úžasný recept na omeletu bez vajíček. Je skvělou rychlou variantou na snídani, brunch a její nutriční hodnoty jsou super.
Hodně lidí z mého okolí chápe, že nejím maso, ale nejde jim do hlavy, proč nejím i mléčné výrobky a vejce. Prý mi to musí chybět. No musím se přiznat, že i já jsem si prošla #fitness obdobím se spoustou vajíček jako základ každodenní stravy. Ale to už je minulost. Kdyby mi ale přecejen přišla chuť na omeletu se zeleninou a bylinkami, už vím jak na to.
Postup:
- Na pánvi si na lžíci oleje osmahneme na drobno nákrájenou cibulku a přidáme zeleninu. V mém případě na tenko nakrájenou cuketu a olivy.
- Mezitím si připravíme směs z 100 ml vody, 50 g cizrny, lžičky kurkumy, soli a pepře. Vše dobře promícháme a můžeme přidat i výšše zmíněnou černou sůl.
- Cibulku a zeleninu zalijeme rovnoměrně tekutou směsí.
- Posypeme nasekanými bylinkami.
- Omeleta je hotová, až její horní strana bude mít bublinky na povrchu.
- Dejte jen pozor, ať se omeleta zespod nespálí. V tom případě ji raději otočte a opečte i z druhé strany.
- Servírujte s čerstvou zeleninou.