Pokud vás zastihlo jarní nachlazení, nebo jen hledáte rychlý recept na víkend, určitě vyzkoušejte tuto úžasnou krémovou polévku. Je hotová během chvíle a díky pečení má mrkev i batáty krásně oříškovou chuť. Doplní ji pomeranč a štiplavý zázvor.
Postup:
- Očistíme mrkev a batáty a dáme je péct na 30 minut do trouby rozpálené na 200°.
- Mezitím si připravíme kešu. Opražíme je krátce na kapce olivového oleje se solí, pepřem a kurkumou. Necháme zchladnout.
- Až bude zelenina upečená, tak si rozpalte v hrnci olivovým olej. Nakrájejte nadrobno cibuli a opečte ji do zlatova. Přidejte upečenou zeleninu a jemně orestujte. Nakonec vše zalijte vodou, nebo zeleninovým vývarem.
- Přidejte nastrouhaný zázvor, šťávu z pomerančů, citrónu, kurkumu, sůl, pepř a krátce povařte.
- Polévku podávejte ozdobenou nasekaným koriandrem, kešu oříšky a můžete přidat rostlinnou smetanu.