MINI QUICHE

Doba přípravy: 110 minut Počet porcí: 8 porce

Ingredience

Těsto:

    • 180 g špaldové mouky
    • 100 g rostlinného másla (Alsan)
    • 1 lžičku kypřícího prášku
    • 1-2 lžíce vody
    • sůl
    • pepř

Náplň:

  • 1 balení rostlinné smetany
  • 1 balení uzeného tofu
  • cibule
  • olivový olej
  • dva stroužky česneku
  • hrst oliv
  • 2 hrsti špenátu
  • 3 lžíce sušených rajčat
  • 2 lžíce lahůdkové droždí
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření

Slaný koláč quiche je výborný díky křehkému těstu a šťavnaté náplni. Já jsem zvolila moje oblíbená sušená rajčata, špenát a olivy. Vy však můžete přidat, nebo ubrat cokoliv, co máte rádi. Základ je vždy stejný – smetana, lahůdkové droždí pro sýrovou chuť a bylinky.

 

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těsto. Budeme na něj potřebovat prosátou mouku, 100 g studeného rostlinného másla, kypřící prášek, trošku vody, špetku soli a pepře. Vše smícháme v míse a vypracujeme těsto. To zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v lednici.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Rozmixujeme do hladka smetanu s uzeným tofu.
  3. Na pánvi na olivovém oleji si osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na malé kousky. Přidáme dvě hrsti čerstvého špenátu a přidáme sůl a pepř.
  4. Po chvíli přidáme sušená rajčata, bylinky, sůl a pepř, lahůdkové droždí, rozmačkané stroužky česneku, hrst nakrájených oliv a krátce opečeme.
  5. Nakonec do pánve nalijeme připravenou směs smetany a tofu.
  6. Směs máme připravenou.
  7. Rozehřejeme si troubu na 180°.
  8. Připravíme si tartaletkové košíčky, nebo jakékoliv kovové košíčky.
  9. Vyděláme těsto z lednice a rozdělíme si jej na cca 40 g kuličky. Ty pak rozválíme jednotlivě do kruhového těsta o tloušťce cca 2-3 mm.
  10. Rozválené těsto opatrně přemístíme do košíčků zatlačíme jej jemně do všech stran.
  11. Dno těsta prosekneme na pár místech nožem a dáme vyplněné košíčky péct na 10 minut do trouby.
  12. Po krátkém prvním pečení je vyděláme z trouby a naplníme lehce pod okraj připravenou náplní. Povrch můžete před vložením do trouby posypat bylinkami.
  13. Pečeme dalších 20 minut.
  14. Vyděláme z trouby, jakmile začne těsto zlátnou. Necháme vychladnout a potom koláčky podáváme buď teplé, nebo studené. Obě varianty jsou vynikající.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek