RAW MERUŇKOVÉ KNEDLE

Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 6 meruněk
  • 100 g zlatého lněného semínka
  • 200 g sušeného kokosu (kvalitního např. Alnatura, musí být šťavnatý)
  • 100 ml vody
  • lžíci sladidla (agávový sirup)
  • kokosový olej
  • agávový sirup
Od tohoto receptu nečekejte klasické knedle s těstem z mouky. Na přípravu těchto knedlí použijeme pouze pár surovin a těsto je bez lepku. Naopak je z šťavnatého kokosu a zlatého lnu, které mají úžasnou výživovou hodnotu. Budete se tak po nich cítit skvěle. Ale to neznamená, že vás nezasytí, 3 knedle bohatě stačí jako hlavní chod.
A knedle se nevaří, proto je jejich příprava velmi rychlá a snadná! 🙂 
Postup: 
  1. Zvlášť v mixéru do hladka zpracujte len i kokos.
  2. V míse rukama zpracujte takto pomleté suroviny s vodou a sirupem. 
  3. Vypeckujte 6 meruněk a jednu po druhé je obalte v těstě. Nejlepší je si v dlani rozprostřít těsto a meruňku obalit dokola. Kdyby bylo těsto málo lepivé, přidejte vodu. Pro sladší chuť víc sirupu. 
  4. Knedle podávejte polité kokosovým olejem se sirupem. 

Knedle můžete zkusit i s jahodama a posypané kokosovým cukrem. Výsledek bude stejně famózní!

 

Recept je inspirován blogem Love of raw.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek