Druhý adventní víkend je za námi, proto jsem si pro vás připravila recept na toto jednoduché a výborné raw (nepečené) cukroví. V receptu nenajdete klasický cukr, marokánky obsahují pouze přírodní sladidlo, meruňky a křupavé para ořechy. Ty můžete nahradit i jinými ořechy, ale u para docílíte opravdu skvělého efektu.
Doba sušení: 10-12 hodin
Postup:
- Meruňky a para ořechy nakrájejte nožem na drobné kousky.
- Rozmixujte banán do hladka a smíchejte jej ve větší míse s kokosovým cukrem, špetkou soli a nasekanými ořechy a meruňkami.
- Na plech vyložený pečícím papírem malou lžící tvořte malé hromádky. Ty následně lžící rozplácněte a upravte. Čím budou kolečka tenčí, tím křupavější bude marokánka a sníží se délka sušení.
- Marokánky sušíme v troubě při 50 ° asi 10 hodin, nebo v sušičce. Pokud chcete proces urychlit sušte při 80 °- 100°.
- Až jsou marokánky usušené (musí křupat), připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme veškeré suroviny a krátce je promixujeme.
- Marokánky máčíme ze spodní strany v čokoládě a necháme je zatuhnout v lednici.
Pokud budete marokánky zkoušet, určitě mi dejte vědět, jak se Vám povedly! 🙂