Marokánky, které vás překvapí svojí chutí! Obsahují pouze ořechy a ovoce. Vydrží dlouho ve spíži a získají si každého svojí šťavnatostí i křupavostí.
Postup:
- Mandle, brusinky i meruňky nakrájejte nožem na velmi malé kousky.
- V mixéru rozmixujte banán a cukr, přidejte špetku vanilky a soli.
- Ve větší míse smíchejte nasekané ovoce a mandle a vlijte na ně tekutou směs.
- Na plech vyložený pečícím lžičkou tvořte malé kupičky o tloušťce asi 1 cm.
- Marokánky pečte 18 minut na 150 °C.
- Po vychladnutí si rozehřejte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.
- Marokánky máčejte v čokoládě ze spodní strany a skládejte na kovovou mřížku tak, aby mezi nimi byly rozestupy a neslepily se.