MAROKÁNKY

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 50 porce

Ingredience

  • 400 g Nesířených meruňek
  • 100 g Brusinek (nebo Klikva) 
  • 150 g Mandlí
  • Špetka Vanilky 
  • 2 Banány
  • 2 lžíce Kokosového cukru
  • Špetka soli 
  • 100 g Čokolády na namáčení

Marokánky, které vás překvapí svojí chutí! Obsahují pouze ořechy a ovoce. Vydrží dlouho ve spíži a získají si každého svojí šťavnatostí i křupavostí.

Postup:  

  1. Mandle, brusinky i meruňky nakrájejte nožem na velmi malé kousky.  
  2. V mixéru rozmixujte banán a cukr, přidejte špetku vanilky a soli.  
  3. Ve větší míse smíchejte nasekané ovoce a mandle a vlijte na ně tekutou směs.  
  4. Na plech vyložený pečícím lžičkou tvořte malé kupičky o tloušťce asi 1 cm.  
  5. Marokánky pečte 18 minut na 150 °C.  
  6. Po vychladnutí si rozehřejte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.  
  7. Marokánky máčejte v čokoládě ze spodní strany a skládejte na kovovou mřížku tak, aby mezi nimi byly rozestupy a neslepily se.  

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek