Šťavnaté marocké dušené lilky v kombinaci s kořeněnou rajčatovou omáčkou a čočkou nabitou bílkovinami jsou skvělou volbou. Navíc se při čtyřech porcích vejdete cenově do 200 kč (záleží samozřejmě na individuálním výběru surovin).
Jako přílohu doporučuji rýži, ale skvělé budou i placky, nebo naan.
Postup:
- Nejprve si připravte směs, kterou budete lilky plnit. Uvařte čočku ve vodě po dobu 20 minut.
- Mezitím si ve food procesoru umixujte česnek, cibuli, papriku, protlak, kokosový cukr, sůl, uzenou papriku, kmín, koriandr, zázvor, kurkumu, kajenský pepř a jablečný ocet.
- Jakmile bude čočka uvařená, tak slijte přebytečnou vodu.
- V hlubší pánvi smíchejte čočku, omáčku, drcená rajčata, sůl, uzenou papriku a pepř. Chvíli prohřejte a dochuťte.
- Lilek nakrájejte na podélné tenké plátky a dejte péct na plech vyložený pečícím papírem na 10 minut při 200 stupních.
- Jakmile bude lilek hotový, tak si připravte hlubší pekáč a vymažte ho troškou olivového oleje. Plátky lilků naplňte lžící až dvěma marockou směsí čočky z pánve a jednotlivé rolky skládejte vedle sebe do pekáče. Přebytečnou omáčku nalijte na rolky a dejte péct do trouby na 30 minut při 200 stupních. Pokud se vám nechce lilky složitě motat, tak vrstvěte podobně jako u lasagní.
- Podávejte s čerstvě nasekaným koriandrem a uvařenou jasmínovou rýží.