MARINOVANÉ HOUBY

Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • Shiitake
  • Portobello žampiony

Marináda:

  • 3 stroužky česneku (prolisovaného)
  • 2 lžíce balsamico octa
  • 1 lžička olivového oleje
  • ¾ lžičky mleté uzené papriky
  • 2 lžičky sójové omáčky (nebo tamari)
  • 2 lžičky šťávy z citrónu
  • 1 lžíce bílého vína, nebo vinného octa
  • špetku soli a mletého pepře

Jsou skvělé do salátu, k bramborám i rýži, do asijské polévky, anebo jen tak s chlebem. Můžete použít české žampiony, portobello či shiitake.

 


Postup:

  1. V hlubší míse smíchejte veškeré ingredience na marinádu a naložte v ní houby shiitake a portobello na 15 minut.
  2. Poté rozehřejte troubu na 205 ° a nachystejte si hlubší menší pekáč, nebo plech.
  3. Houby pečte asi 20 minut. Po upečení by měli jít snadno nožem nakrájet.
  4. Servírovat je můžete s krémovou omáčkou z kešu, vody a lahůdkového droždí, nebo jako já se salátem.

Tip na salát: Uvařená quinoa, listy kadeřávku, olivový olej, šťáva z citrónu, sůl, pepř a čerstvé plody physalis a para ořechy.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek