LOKŠE S POVIDLY

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 800 g brambor na vaření typu C
  • 200 g polohrubé mouky
  • Špetka soli
  • rostlinné máslo na pomazání Alsan Bio
  • Povidla 

 

Kdysi je naše babičky pekly na rozpálených kamnech a vůně brambor provoněla celý dům. Bramborové placky, kterým se také přezdívá lokše jsou nesmírně jednoduché a v kombinaci s povidly jsou dokonalým prostým jídlem. Jo a když povidla, tak jedině od babičky a Šufana!

 

Postup:

  1. Brambory i se slupkou uvařte ideálně den dopředu. Nechte je vychladnout a oloupejte je.
  2. Nastrouhejte na jemném struhadle a postupně přisypávejte mouku. Nedávejte mouky zbytečně moc, aby placky zůstaly vláčné.
  3. Z vypracovaného těsta vyválejte váleček a ten nakrájejte na rovnoměrné kousky.
  4. Kousky těsta potom rozválejte na placku.
  5. Placku opékejte na sucho na nepřilnavé pánvi.
  6. Po opečení placku z obou stran pomašlujte máslem.
  7. Podávejte namazané povidly.

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek