KVÁSKOVÉ LÍVANCE

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 140 g kvásku z žitné mouky
  • 450 ml rostlinného mléka
  • 50 g kokosového cukru
  • 200 g špaldové hladké mouky
  • 100 g pomletých ovesných vloček
  • špetka vanilky
  • 4 lžíce chia semínek
  • kůra z půlky citronu
  • špetka soli
  • olej na opečení

Pokud máte doma kvásek, tak víte, že při jeho dokrmování se vyhazuje spousta “odpadu”. Proto jsem vytvořila recept ze zbytků kvásku, ze kterého vzniknou vynikající kváskové lívance. Lívance jsou nadýchané, jemně nakyslé a zároveň jednoduché na přípravu.

Postup:

  1. Připravený kvásek smíchejte s dalšími ingrediencemi v míse, pořádně zamíchejte a dejte do lednice odležet na druhý den.
  2. Ráno vytáhněte těsto z lednice aspoň 30 minut před přípravou.
  3. Opékejte na pánvi na trošce oleje na menším plameni. Jakmile se začnou dělat v těšte bublinky, tak opatrně otočte na druhou stranu. Raději opékejte delší čas na menší plamen.
  4. Podávejte s ovocem, marmeládou, či oříškovým máslem.

 

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek