Slavný recept, který je hotový za 20 minut v jeho rostlinné podobě. Recept mi vychválila moje kamarádka a když jsem ho uvařila a následně sdílela na instagramu, tak jste mě zasypali zprávami a dotazy na něj. Originál receptu tedy není můj, ale uvádím jeho zdroj. Přidala jsem navíc tempeh, abych receptem obohatila o bílkoviny. 🙂
Postup:
- Očistěte kapustičky od svrchních listů a překrojte je nožem na půl.
- Škrabkou z citrónu oškrabte plátky kůry a nasekejte je ostrým nožem na jemno.
- Nachystejte si na plotnu hlubší pánev, rozpalte ji na střední plamen a přidejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte půlky očištěných kapustiček, půl lžičky soli, trošku pepře a kapustičky obraťte tak, aby byly rozříznutou stranou dolů. Posypte je nasekanou kůrou z citrónu a nechte opékat asi 4 minuty, až budou kapustičky opečené do tmava. Přidejte papriku a promíchejte na pánvi. Po 3 minutách směs přemístěte do vedlejší mísy.
- Na té stejné pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a vsypte gnocchi tak, aby se nerozmačkaly, ale zároveň aby se od sebe odlepily. Přikryjte pánev pokličkou a gnocchi opečte do zlatova z obou stran asi 4 minuty. Nakonec přidejte nakrájené máslo, vše zasypte solí, pepřem a přidejte sirup. Musí se vytvořit jemná zlatavá pěna.
- Mezitím si na vedlejší pánvi opečte tempeh nakrájený na kostičky.
- Po 2 minutách vsypte směs kapustiček, tempehu a jemně zamíchejte.
- Servírujte posypané lahůdkovým droždím.
Určitě mi dejte vědět, zda recept vyzkoušíte. 🙂 Budu se těšit.
Mooc velka dobrota, Marta to dnes varila este pred odchodom do prace, a tusim ze to netrvalo ani tych 20 minut 😀 Pecka!
Ahoj Tome, děkuji za hezký komentář. Mám radost 🙂