Je léto a zahrádky pomalu začínají plodit. Do sezóny rajčat nějáký ten pátek ještě zbývá, ale v obchodech se už dají sehnat česká rajčata ze skleníku.
Tato polévka je skvělá, jednoduchá a rychlá. S rozpečenou bagetkou nemá chybu 🙂
Postup:
- Zapněte troubu na 200° na horní a dolní pečení. Papriky zbavte semínek a přepulte je. Pečte je spolu s rajčaty a dvěma stroužky česneku cca 30 minut na plechu vyloženém pečícím papírem.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na drobno. Na trošce olivového oleje ji do zlatova osmahněte a přidejte zeleninu z plechu.
- Krátce orestujte, nakonec přidejte hrst nasekaných bylinek a vše zalijte vodou a protlakem. Chvíli povařte a poté polévku rozmixujte buď jako já ve Vitamixu, nebo rovnou v hrnci tyčovým mixérem.
- Nakonec vše dochuťte solí a pepřem.
- Do polévky můžete přidat rostlinnou smetanu a ještě trochu nasekaných bylinek na ozdobu.
