KEŠU SMETANA

Doba přípravy: 120 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 200 g kešu ořechů
  • 500 ml vody
  • případně špetka soli

V obchodech se nyní nabízí mnoho variant rostlinné smetany, ale není nad to si vyrobit domácí. U kešu smetany máte jasné složení a navíc při její výrobě nevzniká žádný odpad a náklady jsou nižší.

 

  1.  Kešu ořechy se musí dopředu namočit alespoň na 2 hodiny.
  2. Vodu z ořechů slijte. Poté je rozmixujte s 500 ml vody. Pokud máte výkonný mixér, nebo sekáček, neměl by vám při výrobě vzniknout žádný odpad. Pokud byste přece chtěli smetanu mít dokonale jemnou, můžete ji přecedit přes plátýnko.
  3. Smetanu můžete využít rovnou do vaření např. koprové omáčky, nebo ji v lednici uchovat po dobu minimálně jednoho týdne.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek