Teploty klesly dolů a já jsem si pro vás na prohřátí těla připravila tuto snadnou polévku. Výhodou receptu je to, že vše připravíte v jednom hrnci a rychle. Červená čočka se nemusí dopředu namáčet a je hotová během pár minut.
Postup:
- Připravte si hlubší pánev nebo hrnec. Na olivovém oleji do zlatova opečte najemno nakrájenou cibuli.
- Přidejte nadrobno pokrájený česnek, zázvor a nechte opéct další 2 až 3 minuty. Vmíchejte mrkev s troškou soli a opékejte ji asi 2 minuty.
- Směs podlijte zeleninovým vývarem, kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Nakonec přisypte čočku.
- Polévku dochuťte sójovou omáčkou a kari kořením. Nechte probublávat na jemném plameni 12 až 16 minut. Pokud se vám polévka bude zdát málo tekutá, přidejte kokosové mléko nebo vývar dle potřeby.
- Polévku dle chuti osolte, opepřete či dokořeňte.
- Servírujte s kapkou citronové šťávy posypané čerstvým koriandrem (nebo jinými bylinkami).
Pokud budete recept zkoušet, určitě mě nezapomeňte označit na Instagramu pod hashtagem #cernajaknoc.