KARBENÁTKY S KEDLUBNOVÝM ZELÍM

Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

Karbenátky:

  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 2 lžičky soli
  • bylinky – majoránka, provensálské koření
  • čerstvě mletý pepř
  • lžičku římského kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml vody

Kedlubnové zelí:

  • 4 kedlubny
  • lžička soli
  • kmín, pepř dle chuti
  • voda
  • 1 cibule
  • olivový olej

Zeleninové karbanátky s vločkami doplněny o křupavé a sladké zelí z kedlubny. To je menu na dnešní víkend. Na karbanátky můžete použít i zbytky dužiny z odšťavněné šťávy. Pokud by vám nedržely karbanátky při sobě, přidejte lžičku mletého lněného semínka, nebo chia.

Postup:

  1. V míse smíchejte vločky, slunečnicová semínka, droždí, postrouhanou mrkev, sůl, bylinky, olivový olej, vodu, nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.
  2. Větší část směsi můžete rozmixovat a poté smíchat s hrubou částí. Pokud by se vám směs zdála málo lepivá, můžete přidat lžičku pomletého lněného semínka.
  3. Karbanátky opečte na nepřilnavé pánvi z obou stran do zlatova. Tvořila jsem karbanátky z o velikosti 1 polévkové lžíce a na pánvi jsem je rozplácla.

Kedlubnové zelí:

  1. Z kedlubny okrájejte slupku a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.
  2. Nakrájejte cibulku nadrobno a opečte ji na olivovém oleji v hrnci do zlatova.
  3. Přidejte kedlubnu, sůl, kmín a podlijte troškou vody.
  4. Zelí duste asi 15 minut.

Karbanátky i zelí můžete podávat spolu, nebo samostatně. Kedlubnové zelí je skvělou alternativou ke klasickým českým jídlům a karbanátky jsou super třeba na výlety, protože studené jsou také úžasné!

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek