Zeleninové karbanátky s vločkami doplněny o křupavé a sladké zelí z kedlubny. To je menu na dnešní víkend. Na karbanátky můžete použít i zbytky dužiny z odšťavněné šťávy. Pokud by vám nedržely karbanátky při sobě, přidejte lžičku mletého lněného semínka, nebo chia.
Postup:
- V míse smíchejte vločky, slunečnicová semínka, droždí, postrouhanou mrkev, sůl, bylinky, olivový olej, vodu, nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.
- Větší část směsi můžete rozmixovat a poté smíchat s hrubou částí. Pokud by se vám směs zdála málo lepivá, můžete přidat lžičku pomletého lněného semínka.
- Karbanátky opečte na nepřilnavé pánvi z obou stran do zlatova. Tvořila jsem karbanátky z o velikosti 1 polévkové lžíce a na pánvi jsem je rozplácla.
Kedlubnové zelí:
- Z kedlubny okrájejte slupku a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.
- Nakrájejte cibulku nadrobno a opečte ji na olivovém oleji v hrnci do zlatova.
- Přidejte kedlubnu, sůl, kmín a podlijte troškou vody.
- Zelí duste asi 15 minut.
Karbanátky i zelí můžete podávat spolu, nebo samostatně. Kedlubnové zelí je skvělou alternativou ke klasickým českým jídlům a karbanátky jsou super třeba na výlety, protože studené jsou také úžasné!