KADEŘÁVKOVÝ SALÁT S TOPINAMBURY

Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • listy kadeřávku
  • půl kila topinambur
  • 4 ks rajčat (teď v zimě můžete použít sušená, budou mít rozhodně lepší chuť než ty ze skleníku)
  • 200 g uvařené špaldy
  • 100 g kešu oříšků
  • lžíce pistáciového másla
  • lžička šťávy z citrónu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Ať už jste plní novoročních předsevzetí, nebo pokračujete ve zdravém životním stylu tento salát vám rozhodně bude chutnat! Zálivka s pistáciovým máslem je skvělým odlehčením a topinambury (neboli židovské brambory) krásně zasytí a salát ozvláštní.

Postup:

  1. Špaldu namočte den dopředu do vody. Druhý den vodu vyměňte a vařte asi hodinu.
  2. Topinambury omyjte a nakrájejte je na tenké plátky. Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete. Pečte při 180 stupních 25–30 minut.
  3. Kadeřávek a rajčata operte ve vodě a nakrájejte je na menší kousky. Kadeřávek můžete natrhat ručně.
  4. Než se upečou brambory, tak si připravte zálivku.
  5. V mističce smíchejte lžíci pistáciového másla, lžičku citrónu, sůl, pepř a olivový olej. Metličkou promíchejte, aby se máslo s olejem propojilo.
  6. Kešu oříšky opražte na sucho na pánvi.
  7. Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě topinambur a pořádně rukama salát „promasírujte“.
  8. Nakonec servírujte do hlubokých misek, nahoru dejte opečené topinambury a oříšky.

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek