Udělejte změnu a vyměňte ovesnou kaši za jáhlovou! Jáhly jsou úžasná potravina, která se v poslední době vrací do naší kuchyně. Jsou přirozeně bezlepkové a obsahují mnoho minerálních látek. Důležité je před vařením spařit horkou vodou, aby se zbavily hořké a natrpklé chuti. Ve sladké i slané kuchyni pro ně určitě najdete využití a dnes si ukážeme recept na jednoduchou jáhlovou kaši se zkaramelizovanými jablky, makadamovými oříšky a lahodným oříškovým máslem od Šufana.
Postup:
- Jáhly spařte horkou vodou v sítku.
- V hrnci smíchejte jáhly, mléko, lžíci sirupu, špetkou soli a vařte do měkka na mírném plameni asi 20 minut.
- Mezitím na pánvi opečte jablka na trošce rostlinného oleje. Přidejte skořici a na závěr lžíci sirupu.
- Do hotové kaše vmíchejte kousky čokolády.
- Teplou kaši servírujte s lžičkou oříškového másla, s jablky a nasekanými oříšky.