JÁHLOVÁ KAŠE SE ZKARAMELIZOVANÝMI JABLKY

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 2 porce

Ingredience

Udělejte změnu a vyměňte ovesnou kaši za jáhlovou! Jáhly jsou úžasná potravina, která se v poslední době vrací do naší kuchyně. Jsou přirozeně bezlepkové a obsahují mnoho minerálních látek. Důležité je před vařením spařit horkou vodou, aby se zbavily hořké a natrpklé chuti. Ve sladké i slané kuchyni pro ně určitě najdete využití a dnes si ukážeme recept na jednoduchou jáhlovou kaši se zkaramelizovanými jablky, makadamovými oříšky a lahodným oříškovým máslem od Šufana.

Postup:

  1. Jáhly spařte horkou vodou v sítku.
  2. V hrnci smíchejte jáhly, mléko, lžíci sirupu, špetkou soli a vařte do měkka na mírném plameni asi 20 minut.
  3. Mezitím na pánvi opečte jablka na trošce rostlinného oleje. Přidejte skořici a na závěr lžíci sirupu.
  4. Do hotové kaše vmíchejte kousky čokolády.
  5. Teplou kaši servírujte s lžičkou oříškového másla, s jablky a nasekanými oříšky.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek