JABLEČNÁ SVAČINKA

Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 6 porce

Ingredience

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g vypeckovaných datlí
  • 200 g lískových oříšků (vlašské ořechy, nebo mandle budou také skvělé)
  • 160 ml olivového oleje
  • půl lžičky perníkového koření
  • 1 jablko

Chtěla jsem vytvořit koláč/buchtu bez přidaného cukru a vznikla jablečná svačinka, kterou můžete podávat jako dezert, nebo si ji nakrájet na tyčinky (chuťově připomíná flapjack) a vzít si ji do školy, nebo do práce. Příprava zabere jen 20 minut a výsledek je skvělý!

* Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové vločky.

Velikost zapékací mísy/pekáčku: 33×26 cm

Postup:

  1. Namočte datle přes noc do vody.
  2. Druhý den pomelte zvlášť vločky, datle bez vody a oříšky. Pokud máte výkonný procesor, tak můžete těsto vypracovat v něm.
  3. Nakonec v míse smíchejte pomletou směs s olejem a kořením.
  4. Nachystejte si pekáč a lehce ho vymažte olejem.
  5. Rozehřejte troubu na 200°.
  6. Půlku zpracovaného těsta rovnoměrně prsty rozprostřete do pekáčku.
  7. Postrouhejte povrch jablíčkem.
  8. Nakonec přidejte zbytek těsta a vršek můžete posypat opět zbytkem jablka.
  9. Dejte péct do trouby na 15 minut.
  10. Po upečení nechte kompletně vychladnout a poté můžete servírovat jako dezert, nebo nakrájet na tyčinky.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek