IŠELSKÉ CUKROVÍ

Doba přípravy: Neuvedeno Počet porcí: Neuvedeno

Ingredience

Na těsto: 

  • 190 g másla (Alsan)
  • 210 g hladké špaldové mouky 
  • 90 g mletých vlašských ořechů
  • 90 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky mleté vanilky 

Na krém: 

  • 1/2 pudinku (vanilkového
  • 125 ml mléka rostlinnéh
  • 125 g změklého másla (Alsan)
  • 80 g moučkového cukru
  • 1,5lžíce kakaa 
  • 2 lžíce rumu

Na polevu: 

  • 150 g čokolády 1029284 
  • 100 g půlek vlašských ořechů 

Krásný mrazivý den všem! Zima klepe na dveře, Vánoce jsou za rohem a i letos se můžete těšit na recepty cukroví. Začínám Išelským cukrovím, které patří mezi ty tradičnější, ale těšit se můžete i na odlehčenější recepty jako jsou marokánky plné sušeného ovoce.

Toto cukroví doporučuji péct až těsně před Vánoci, cca 7 dní v závěru adventu. Tak pojďme na to!

  1. Nejprve si připravte těsto. Všechny ingredience zpracujte v kuchyňském robotu nebo v míse metličkou. Vypracované těsto zabalte do fólie a nechte aspoň 2 hodiny odležet v lednici.  
  2. Rozehřejte troubu na horní a spodní ohřev na 155 °C. Těsto po odležení dejte na pomoučenou pracovní plochu a rozválejte jej do tloušťky 3-4 mm. Vykrajujte kolečka, či kytičky a ty rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Vykrojené cukroví pečte 20-25 minut do zlatova.  
  3. Následně si připravte krém, kterým budete cukroví plnit. Povolené máslo pokojové teploty utřete s cukrem. Na plotně rozehřejte 125 ml mléka a jakmile bude vařit, tak do něj vsypte prosátý puding. Míchejte 2 minuty. Následně vypněte sporák a puding nepřestávejte míchat. Jakmile bude zchladlý, tak do něj postupně zamíchejte 25 g másla. Nakonec do ušlehaného másla s cukrem vsypte kakao a nalijte rum. Všechny složky krému následně šlehačem na nejmenší rychlost zamíchejte.  
  4. Nachystejte si zdobící sáček a hladkou špičku. Do sáčku si naplňte přiměřeně krému a na rub poloviny všech sušenek vtlačte krém. Nešetřete vrstvou krému, aby po spojení cukroví byl krém hezky vytlačený v krajích. Naplněné cukroví dejte vychladit, aby krém zatuhl. 
  5. Mezitím si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Vychlazené cukroví namáčejte v čokoládě a na vršek dejte doprostřed půlku vlašského jádra. Cukroví skladujte v lednici nebo chladné spížy v uzavíratelné nádobě. 

 

2 komentáře u „IŠELSKÉ CUKROVÍ

  1. 👏Leni, moc dekuji za recept! Tyhle delam a lepim pikantni marmeladou – zkusim i tuhle verzi😊
    A moc se tesim na recept marokanky – chystam se je delat tenhle rok poprve😊

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek