GNOCCHI S ŠALVĚJOVÝM PESTEM

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

600 g brambor na vaření (typu C)
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
285 g hladké mouky

1 lžíce olivového oleje

šalvejové pesto

Ty nejlepší recepty vznikají náhodou. Kolega z práce mi nabídl šalvěj ze zahrady na čaj, ale já jsem věděla, že ji zpracuji do pesta. Následně mi kamarádka vnukla myšlenku, pesto použít do těstovin a noky jsem vždy chtěla vyzkoušet. Je to skvělá a neobvyklá kombinace, kterou určitě zkuste!

Postup:
1. Brambory vařte i se slupkou 20 minut v horké osolené vodě.
2. Jakmile budou brambory uvařené, tak slijte vodu. Nechte brambory chvíli vychladnout a poté je oloupejte.
3. Brambory nastrouhejte na hrubo a v míse je smíchejte se zbytkem surovin. Vypracujte těsto. Vzhledem k tomu, že každá mouka saje jinak tekutinu, tak se nebojte přidat nebo ubrat mouky. Výsledné těsto by mělo držet pohromadě, ale nesmí moc lepit.
4. Z těsta odkrajujte postupně části, které vyválejte rukama na malé válečky a ty pak nakrájejte na menší souměrné kousky. Gnocchi pak tvarujte pomocí vidličky. Tu se nezapomeňte trošku pomoučit, stejně jako pracovní plochu a připravené těstoviny.
5. Gnocchi vařte v horké osolené vodě 5 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
6. Jakmile budou gnocchi hotové, tak je dejte na pánev s lžičkou olivového oleje a přidejte 4 lžíce šalvejového pesta.
7. Podávejte posypané lahůdkovým droždím, nebo sýrem.
Tip: Gnocchi můžete udělat do zásoby a zamrazit je, ale předtím je uvařte.

 

 

Zanechte mi komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek