FRANCOUZSKÉ TOASTY

Doba přípravy: 20 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 2 plátky postaršího mazance
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce pomletých, nebo celých chia semen
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky vanilky (extraktu, semínek z lusku…)
  • 1/2 lžíce agáve/javorového sirupu
  • kokosový olej

Zbyl Vám po Velikonocích kousek mazance, nebo po Vánocích vánočka? Mám pro vás recept na jednoduchý dezert z těchto „zbytků“. Na recept můžete použít i toasty, nebo chleba. Ale kynuté těsto je přece jen vláčnější.

Postup:

  1. Smíchejte mléko, chia semínka, skořici, vanilku a sirup v hlubokém talíři.
  2. Nechte 10 minut odležet v lednici a mezitím si připravte plátky mazance.
  3. Vánočku, jeden plátek po druhém obalujeme ve směsi a necháme je chvílit „nasát“. Asi 20-30 sekund.
  4. Na pánvi si dáme rozpustit dvě lžíce kokosového oleje a potom plátky opečeme az každé strany dozlatova.
  5. Vánočku předěláme na talíř s ubrouskem a necháme jej chvíli odpočnout.
  6. Hotový toast servírujeme s ovocem, politý javorový sirupem, nebo např. s kokosovou šlehačkou.

 

Jeden komentář u “FRANCOUZSKÉ TOASTY

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek