Zbyl Vám po Velikonocích kousek mazance, nebo po Vánocích vánočka? Mám pro vás recept na jednoduchý dezert z těchto „zbytků“. Na recept můžete použít i toasty, nebo chleba. Ale kynuté těsto je přece jen vláčnější.
Postup:
- Smíchejte mléko, chia semínka, skořici, vanilku a sirup v hlubokém talíři.
- Nechte 10 minut odležet v lednici a mezitím si připravte plátky mazance.
- Vánočku, jeden plátek po druhém obalujeme ve směsi a necháme je chvílit „nasát“. Asi 20-30 sekund.
- Na pánvi si dáme rozpustit dvě lžíce kokosového oleje a potom plátky opečeme az každé strany dozlatova.
- Vánočku předěláme na talíř s ubrouskem a necháme jej chvíli odpočnout.
- Hotový toast servírujeme s ovocem, politý javorový sirupem, nebo např. s kokosovou šlehačkou.
Jeden komentář u “FRANCOUZSKÉ TOASTY”