BRAMBOROVÁ PLACKA S HOUBAMA

Doba přípravy: 2000 minut Počet porcí: 1 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 250 ml rostlinného mléka
  • 300 g špaldové mouky
  • 2 lžičky probiotik (veganských)
  • kmín, pepř, sůl
  • houby
  • (rostlinný jogurt)

 

Tento recept je ale z těch, co stojí za to vyzkoušet. I přes to, že je v něm celozrnná neboli špaldová mouka. Ta je o něco prospěšnější zdraví. Takový zlatý střed.

Mnozí z vás jistě znají pražskou restauraci a pekařství Eska. I když není veganskou restaurací, navrací se ke starým způsobům v kuchyni. To je mi velmi sympatické. Používají zde různé procesy macerace bylin, fermentaci potravin, dochucují /ne/tradičními ingrediencemi, květy. Metody co využívali naši předkové, ale také velmi nadčasový pohled na jídlo. Kvalita a profesionální přístup.

Inspirovala jsem se jejich receptem na fermentovanou bramborou placku s houbami.

 

Postup:

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě. Nakrájíme na kousky a ve sklenici smícháme mléko s probiotiky. Fermentujeme dva dny v pokojové teplotě.
  2. Brambory rozmixujeme v robotu a smícháme se solí. Můžeme přidat rostlinný jogurt.
  3. Poté do těsta pomalu přisypáváme mouku a postupně tak vypracujeme těsto.
  4. Z těsta tvoříme libovolné placky. Na sucho opékáme na pánvi.
  5. Pokrájené houby restujeme na jalovcovém oleji. Olej na něj najdete na jejich stránkách:  Jídlo a radost
  6. Placky ozdobíme houbami. Můžeme přidat i syrové hříbky. Pokud nemáme čerstvé, využijte zásob těch nakládaných.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek