Hutný krém je díky fazolím bohatý na bílkoviny, krásně zahřeje a zasytí. Sušené rajčata a krutony v něm budou hezky křupat.

Postup:
- Den dopředu namočte fazole na 8 h a poté je vařte asi hodinu do měkka.
- Chléb nakrájejte na kostečky a opečte je do zlatova na lžíci olivového oleje na pánvi.
- Omyjte půlku květáku a oddělte růžičky od sebe.
- V hrnci na dvou lžících olivového oleje opečte květák do zlatova.
- Mezitím oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na malé kousky.
- Květák v hrnci shrňte na stranu a uprostřed opečte česnek a cibuli. Podle potřeby přidejte olej. Část opečeného květáku si odeberte na ozdobu.
- Poté přidejte uvařené fazole a zalijte vše vývarem.
- Přiveďte u k varu a vařte na mírném plameni 20 minut. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixerém, nebo v blenderu.
- Dochuťte rostlinnou smetanou, šťávou z citrónu, solí a tymiánem.
- Podávejte s kousky opečeného květáku, krutony, sušenými rajčaty a snítkou tymiánu. Můžete zakápnout zbytkem smetany, nebo olivového oleje.
