ESPRESSO PRALINKY

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 10 porce

Ingredience

  • kakaové máslo 250 g
  • nepražené kakao 150 g
  • sladidlo – agáve
  • špetka himalájské soli
  • oříškové máslo

Odzvonilo čokoládám plných tuku, cukrů a emulgátorů. Výroba čokolády a pralinek nebyla nikdy snažší. Pokud by jste doma neměly silikonové formičky, nezoufejte. Vykrajovátka na cukroví od Vánoc ještě vyhrabete v šuplíku. 🙂

Šufánek je výrobce oříškových másel z Olomouce. Otestovala jsem už skoro všechny jeho příchutě a musím říct, že široko daleko nemá konkurenci. U jedné lžičky rozhodně nezůstanete.

  1. Postupujeme tak, že si nejprve kakaové máslo nachystáme na malé kousky. Poté ho dáme do misky a tu umístíme do vodní lázně, ve které je horká voda.
  2. Tímto postupem se zachovají veškeré benefity čokolády. Postupně přisypeme kakao, přidáme špetku soli a dosladíme agáve.
  3. Nachystáme si čisté silikonové formičky na pralinky. Nalijeme čokoládu do 1/3 formičky. Nabere si oříškové máslo, kapneme asi půl lžičky do středu.
  4. Poté zalijeme do plna čokoládou. Necháme formičku s čokoládou zchladit v lednici asi 0,5 h – 1 h.
  5. Vyloupneme z formičky a pralinka je na světě.

PS: S kávou chutná božsky!

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek