Odzvonilo čokoládám plných tuku, cukrů a emulgátorů. Výroba čokolády a pralinek nebyla nikdy snažší. Pokud by jste doma neměly silikonové formičky, nezoufejte. Vykrajovátka na cukroví od Vánoc ještě vyhrabete v šuplíku. 🙂
Šufánek je výrobce oříškových másel z Olomouce. Otestovala jsem už skoro všechny jeho příchutě a musím říct, že široko daleko nemá konkurenci. U jedné lžičky rozhodně nezůstanete.
- Postupujeme tak, že si nejprve kakaové máslo nachystáme na malé kousky. Poté ho dáme do misky a tu umístíme do vodní lázně, ve které je horká voda.
- Tímto postupem se zachovají veškeré benefity čokolády. Postupně přisypeme kakao, přidáme špetku soli a dosladíme agáve.
- Nachystáme si čisté silikonové formičky na pralinky. Nalijeme čokoládu do 1/3 formičky. Nabere si oříškové máslo, kapneme asi půl lžičky do středu.
- Poté zalijeme do plna čokoládou. Necháme formičku s čokoládou zchladit v lednici asi 0,5 h – 1 h.
- Vyloupneme z formičky a pralinka je na světě.
PS: S kávou chutná božsky!