Vláčné těsto a recept, který máte i s přípravou za hodinu hotový. Navíc se hodí, když máte přebytečný zralý banány. Já například kupuju v Brně na Zelném trhu banány za 10 kč/kg. Ten pán co je prodává, je docela mrzout, ale obouchaný tečkovaný banány vždy ocením. Buď je zamrazím, nebo upeču tento božský chlebík.
Postup:
- Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °.
- Připravte si nádobu na chleba, vyložte ji papírem, nebo vytřete olejem a vysypte kokosem, či hrubou moukou.
- V mixéru rozmixujte 5 banánů a sladidlo.
- Přidejte vanilku, skořici a olej. Lehce zamíchejte metličkou.
- V druhé misce smíchejte mouku s pečícím práškem, špetkou solí a spojte s banánovou směsí.
- Do těsta můžete nakonec jemně zamíchat kousky ořechů a čokolády.
- Vlijte výsledné těsto do nádoby na chleba.
- Ten poslední banán co vám zbyl překrojte v půlce a umístěte ho nahoru chlebíku a trošku jej prsty ponořte do těsta, aby se krásně zapekl.
- Pečte 60 minut. Zkontrolujte na konci pečení špejlí, pokud nezůstane těsto na špejli, je chlebík hotov.
- Chlebík nechte nejlépe vychladnout chvíli ve formě a pak jej opatrně dejte vydělejte z formy. Snadno se bude krájet až po vychladnutí.
- Servírujte s burákovým máslem, nebo domácí marmeládou.
Dobrý den,
mám takový hloupý dotaz. 🤦♀️😄Myslíte, že se chlebík dá upéct i v domácí pekárně? 🙏
Moc děkuji za odpověď
Krásný den, zkušenost s tím nemám. Ale určitě bych to být vámi vyzkoušela a budu ráda, když mi dáte vědět, jak to dopadlo 🙂