DÝŇOVÉ MAC N’CHEESE

Doba přípravy: 50 minut Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 ks dýně Hokkaido, nebo dýňového pyré
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 6 lžic lahůdkového droždí
  • 250 g Penne těstovin
  • 1 lžička soli
  • olivový olej
  • pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 5 lístků šalvěje
  • špetka mleté skořice
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka mletého kardamomu
  • špetka mletého pepře
  • špetka mletého muškátového oříšku

Dýňové Mac n’cheese těstoviny na styl klasických amerických Macaroni and cheese.  Jak z názvu napovídá, tak do nich přijde velké množství tučného sýru. Já jsem však udělala veganskou verzi dýňových Mac n‘ cheese v o mnoho zdravější variantě.

Navíc si dýňové pyré můžete udělat v sezónně dopředu a zamrazit.

Postup:

  1. Nožem opatrně dýni rozřízněte na půl a vydlabejte z ní semínka.
  2. Rozehřejte troubu na 180 stupňů a obě půlky dýně dejte péct na pečící papír spolu s třemi stroužky česneku na půl hodiny.
  3. Po upečení nechte dýni vychladnout a stroužky česneku oloupejte.
  4. Ve food procesoru poté rozmixujte dýni na pyré, přidejte kukuřičný škrob, mandlové mléko, lahůdkové droždí, lžíci soli, pepř, tymián a koření.
  5. Mixujte, dokud není omáčka hladká. Poté ochutnejte a podle chuti přisolte, nebo přidejte koření.
  6. Mezitím si v hrnci uvařte těstoviny.
  7. Jakmile budou těstoviny uvařené, tak ve větší pánvi rozehřejte kapku olivového oleje a vložte do ní těstoviny a připravenou omáčku. Chvíli nechte prohřát a podávejte s lístky šalvěje opečených na kapce oleje.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek