Dýňové Mac n’cheese těstoviny na styl klasických amerických Macaroni and cheese. Jak z názvu napovídá, tak do nich přijde velké množství tučného sýru. Já jsem však udělala veganskou verzi dýňových Mac n‘ cheese v o mnoho zdravější variantě.
Navíc si dýňové pyré můžete udělat v sezónně dopředu a zamrazit.
Postup:
- Nožem opatrně dýni rozřízněte na půl a vydlabejte z ní semínka.
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů a obě půlky dýně dejte péct na pečící papír spolu s třemi stroužky česneku na půl hodiny.
- Po upečení nechte dýni vychladnout a stroužky česneku oloupejte.
- Ve food procesoru poté rozmixujte dýni na pyré, přidejte kukuřičný škrob, mandlové mléko, lahůdkové droždí, lžíci soli, pepř, tymián a koření.
- Mixujte, dokud není omáčka hladká. Poté ochutnejte a podle chuti přisolte, nebo přidejte koření.
- Mezitím si v hrnci uvařte těstoviny.
- Jakmile budou těstoviny uvařené, tak ve větší pánvi rozehřejte kapku olivového oleje a vložte do ní těstoviny a připravenou omáčku. Chvíli nechte prohřát a podávejte s lístky šalvěje opečených na kapce oleje.