Créme Brûllee je dezert původem z Francie. Má konzistenci jako puding, je velmi jemný a příprava zabere jen chvíli. Je typický pro karamelovou krustu na povrchu, kterou získáte díky rozžhavení cukru. K tomu potřebujete flambovací pistoli, ale dá se to zvládnout i v troubě na program grill.
Postup:
- Nalijte mléko do menšího hrnce a přidejte kokos, agar agar, vanilku a špetku kurkumy.
- Míchejte směs na středním plameni, dokud nepřejde varem a agar (většinou ve formě vloček) se plně rozpustí.
- Směs nalijte do předpřipravených malých zavařovacích sklenic, nebo zapékacích mističek.
- Dejte zatuhnout do lednice na pár hodin.
- Poté dokončete dezert posypáním jeho povrchu cca lžičkou cukru a oflambováním. Pokud nemáte flambovačku, dejte dezert do rozehřáté trouby na grill a počkejte, až cukr zkaramelizuje.
- Dezert podávejte při pokojové teplotě, nebo studený.