Před námi je poslední adventní víkend, proto jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduché cukroví, které si zamiluje každý. Základem je kvalitní čokoláda a kakao. Velkou výhodou je, že je cukroví do hodiny hotové. Navíc je cukroví raw, veganské, bez lepku a bez cukru.
Příprava:
- Datle si na krájejte nožem na menší kousky .
- V míse je zalijte rumem a přidejte vanilku. Takto je nechejte odpočinout aspoň hodinu, ale nejlépe do druhého dne v lednici.
- Ve vodní lázni si rozpusťte nalámanou čokoládu.
- V mixéru, nebo food procesoru smíchejte všechny ingredience, ale dejte si pozor aby měli stejnou teplotu. Jinak by se vám mohla srazit např. čokoláda. Nejlépe nechte všechny suroviny před přípravou v pokojové teplotě.
- Všechno dohladka rozmixujte, až vám vznikne krásné těsto.
- Z toho tvořte kuličky a obalujte je v misce s kakaem.
- Cukroví skladujte v chladu v uzavřené nádobě.
Pokud budete recept zkoušet, určitě mě označte na facebooku, nebo instagramu #cernajaknoc / @cernajaknoc