ČOKOLÁDOVÉ TRUFFLES

Doba přípravy: 70 minut Počet porcí: 40 porce

Ingredience

  • 200 g kvalitní čokolády
  • 100 g arašídového, nebo jiného oříškové másla
  • 200 g vypeckovaných datlí
  • 120 ml rumu
  • vanilka (extrakt, nebo trošku semínek z lusku)
  • nepražené kakao na obalení

Před námi je poslední adventní víkend, proto jsem si pro vás připravila recept na velmi jednoduché cukroví, které si zamiluje každý. Základem je kvalitní čokoláda a kakao. Velkou výhodou je, že je cukroví do hodiny hotové. Navíc je cukroví raw, veganské, bez lepku a bez cukru.

Příprava:

  1. Datle si na krájejte nožem na menší kousky .
  2. V míse je zalijte rumem a přidejte vanilku. Takto je nechejte odpočinout aspoň hodinu, ale nejlépe do druhého dne v lednici.
  3. Ve vodní lázni si rozpusťte nalámanou čokoládu.
  4. V mixéru, nebo food procesoru smíchejte všechny ingredience, ale dejte si pozor aby měli stejnou teplotu. Jinak by se vám mohla srazit např. čokoláda. Nejlépe nechte všechny suroviny před přípravou v pokojové teplotě.
  5. Všechno dohladka rozmixujte, až vám vznikne krásné těsto.
  6. Z toho tvořte kuličky a obalujte je v  misce s kakaem.
  7. Cukroví skladujte v chladu v uzavřené nádobě.

Pokud budete recept zkoušet, určitě mě označte na facebooku, nebo instagramu #cernajaknoc / @cernajaknoc

 

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek