ČOKOLÁDOVÉ COOKIES

Doba přípravy: 60 minut Počet porcí: 10 porce

Ingredience

  • ¾ hrnku kokosového cukru (pro méně sladké stačí cca 150 g)
  • 1 lžička soli
  • ½ hrnku kokosového oleje (100 ml)
  • ¼ hrnku rostlinného mléka
  • vanilka (semínka z půlky lusku)
  • 140 g kokosové mouky
  • ½ lžičky prášku do pečení
  • 100 g veganské čokolády

Na tento víkend jsem si pro vás připravila recept na vláčné sušenky z kokosové mouky, tudíž jsou bez lepku. Chutnají skvěle se sklenicí ovesného mléka.

Postup:

  1. Ve větší míse smíchejte cukr, sůl a rozpuštěný kokosový olej.
  2. Přidejte mléko a vyškrábnutá semínka z vanilky. Promíchejte metličkou.
  3. Poté postupně přidávejte prosátou mouku s kypřícím práškem. Jemně promíchejte.
  4. Nakonec nasekejte nožem čokoládu na malé kousky a přidejte do těsta.
  5. Mísu s těstem zakryjte fólií a dejte do lednice na 30 minut.
  6. Jakmile je těsto odležené, rozehřejte troubu na 180°.
  7. Těsto rozdělte na 10 kousků a ty pak tvarujte nejprve do kuličky, a nakonec je rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a rozmáčkněte kouli do placky.
  8. Sušenky by měly být asi 0,5 – 1 cm vysoké.
  9. Sušenky pečte asi 12-15 minut do zlatohnědé barvy.
  10. Nechte je vychladnout na plechu, jelikož teplé budou velmi křehké.
  11. Poté je servírujte s mlékem, nebo jen tak!

 

Pokud budete sušenky péct, tak mě určitě nezapomeňte označit na sociálních sítích, nebo napiště tady do komentářů.

Zanechte mi komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Zkuste taky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek